Založ si blog

Ako Lipšic, mafiánskymi metódami z Harabina priateľa mafie urobil.

Píšem pod dojmom z nových útokov na osobu predsedu NS. Z duše nenávidím, keď niekto používa zákerné, priam mafiánske spôsoby likvidácie iných osôb, len preto aby, dosiahol vlastný prospech a vlastné ciele. Aby bolo jasné, že situáciu okolo predsedu NS, vnímam ako nestranný pozorovateľ prehlasujem, že pán Harabín nikdy nebol môj libling a mám tiež niektoré výhrady voči jeho osobe v súvislosti s rozbíjaním dverí sekerou.

Priznávam vopred, že pozadie vzájomnej nenávisti poznám len od okamihu, keď sa Lipšic v parlamente vytasil so 6 rokov starým prepisom odpočúvania rozhovoru Harabina so Sadikim a konštatovaním, že menovaný je priateľom mafie. Na čo Harabín reagoval asi v tomto zmysle: „ Patríš do basy haj-zel“ /pomlčka pre automat vyhadzujúci články s vulgárnym výrazom/

Pre modré média to bolo jasné hneď: Harabín je priateľ mafie a ešte je aj vulgárny.

Teraz si to trošku rozoberme. Na celej veci ma znepokojili tieto otázky:

  1. Odkiaľ má poslanec Lipšic prepis odpočúvania, keď sa jedná o utajovaný dokument ku ktorému má prístup len úzky okruh ľudí a to výhradne len pre služobné účely. Akékoľvek zverejnenie, alebo poskytnutie takéhoto spisu inej ako oprávnenej osobe sa dá hodnotiť len ako trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa. Lipšic je právnik a jemu musí byť jasné, že únik tohto prepisu je trestný čin. Považujem teda jeho počínanie za napomáhanie k tomuto trestnému činu. /neviem o tom, že by na osobu ktorá mu to dala, podal trestné oznámenie/. Možnosť, že on sám ako minister spravodlivosti si ponechal uvedený prepis na dobu príhodnú, je už úplne v oblasti praktík mafie, ktorá zbiera materiály, ktorými možno vydierať politicky činné osoby alebo priamo vyšetrovateľov či sudcov.

  2. Po druhé ma zaujal časový odstup a posudzovanie 6 rokov starého prepisu v situácii nových poznatkov o Sadikim. Natíska sa otázka, čo je mafiánske na rozhovore Sadikiho a Harabina v dobe, keď rozhovor prebehol. Musím konštatovať, že nič, lebo Sadiki bol čerstvým občanom Slovenska, ktorému udelilo občianstvo ministerstvo vnútra pod vedením Lipšicovho kolegu z KDH pána Palka. Buď teda Palko napomáhal mafiánovi Sadikimu získať občianstvo, alebo občianstvo získal vtedy kriminálne nezávadný obchodník a občan Sadiki. Čo je teda závadné na kriminálne nezávadnom rozhovore dvoch občanov SR? Natíska sa tu tiež podotázka, odkiaľ vtedy sudca SR mal vedieť, že sa rozpráva so závadným človekom podozrivým zo spojenia s organizovaným zločinom? No ak nebol predtým súdený, asi odnikiaľ.

  3. Pripusťme teda nepravdepodobnú alternatívu, že sudca Harabín vedel, že Sadiki je mafián a teda pripustíme, že aj rozhovor Sadiki – Harabín bol rozhovor dvoch mafiánov. Potom sa pýtam: Prečo ministerstvo vnútra a ministerstvo spravodlivosti pod vedením pánov Palka a Lipšica nezasiahlo proti pokútnemu sudcovi už vtedy? Prečo si niekto tento kompromitujúci dokument pekne odložil na horšie časy? Nie sú to praktiky mafie odkladať si kompromitujúce materiály?

  4. Ak si odmyslím to kriminálne pozadie získania dokumentu a uverím, že pánovi Lipšicovi dokument podstrčila neznáma osoba, ktorá si ju tiež musela neznámo prečo uchovávať 6 rokov, tak má udivuje konanie pána Lipšica, ktorý ako právnik musí vedieť, že tento dokument z právneho hľadiska nemá žiadnu výpovednú hodnotu, lebo aj keby Harabin vedel, že Sadiki je mafián, ich rozhovor bol absolútne kriminálne nezávadný a nevyvolal ho ani Harabín, ale volal Sadiki jemu, v čom mu asi nemohol nijako zabrániť. Preto ma prekvapuje, že právnik a kresťan Lipšic používa materiály, ktoré síce nemajú právnu silu, ale pre mediálne osočovanie, ak sú vhodne prezentované, postačujú. Pán poslanec Lipšic si vybral na tento útok proti cti pôdu parlamentu, kde si bol vedomý, že proti výrokom, hoc aj nepravdivým, má poslaneckú imunitu, ktorú v iných prípadoch tak rád kritizuje.

Som človek, čo pokladá osočovanie za niečo, čo sa podobá psychickému mučeniu bezbrannej osoby, bez ohľadu či sa jedná o politika alebo verejne činnú osobu. Je to hnus najvyššieho zrna, lebo osočovanie necháva škvrnu na osočovanej osobe bez ohľadu, že sa jedná len o klamstvo a fikciu. Takéto osočovanie dáva tejto koalícií akože právo na robenie čistiek a priamych útokov na predsedu NS Harabina pod hlavičkou očisty súdnictva. Neviem, čo je Harabin za človeka, ale určite viem, že tí, čo ho chcú vymeniť, sa svojím konaním a postupmi podobajú mafii oveľa viac než on.

Problém patologickej chudoby a ako z nej von

17.06.2012

Všetci vieme, že najmä na východnom Slovensku nám pribúda počet obyvateľov v sociálnych skupinách s najnižšou životnou a vzdelanostnou úrovňou čo z týchto ľudí robí ťažko zamestnateľnú sociálnu vrstvu. Tieto skupiny sa vyznačujú patologickým sociálnym správaním, keď už rezignovali na začlenenie sa do normálneho života a sú už len čistými poberateľmi [...]

Poslancom SMERU

25.02.2012

Vážení poslanci za SMER-SD! Som sympatizant vašej strany a preto mi záleží na tom aby si strana Smer -SD udržala náklonnosť veľkej časti obyvateľstva aj po voľbách. Preto by som Vás rád upozornil na problém s neprimeraným odmeňovaním v štátom kontrolovaných podnikoch. Verejnosť veľmi citlivo vníma neprimerané platy a ešte viac neprimerané odmeny pre vrcholový [...]

Sviatky pokoja pre všetkých

24.12.2011

Všetkým priateľom, ale aj tým ktorí má nemajú celkom v obľube želám príjemné sviatky a pohodu v kruhu svojich blízkych. Želám Vám Nech sviatočný večer prestrie stôl hojnosti Nech žiadna topánka dnes nechýba. Nech stromček vydá darčeky radosti Nech deťom oči svietia jak hviezdičky Nech zdravie Vám slúži a nepustí bôľ Nech grošík Vám stále vo vrecku [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 38533x
Priemerná čítanosť článkov: 3503x

Autor blogu

Kategórie